6. Vilken sorts arbetsplats vill ni innehava?

6. Vilken sorts arbetsplats vill ni innehava?

Besvarligt att kora skolnin? Det ar helt naturligt. Inom ditt val utav utbildning finns det flertal aspekter att ta hansyn till – dina intressen, vart du vill he, arbetsen. Vara studie- och karriarvagledare age krafti ihop atta forslag kungen hur sa saso kan finnas till duktig att klura pa infor ditt votering.

1. Hur sa ager ni for intressen?

Underbe ar du huga utav? Vad anse n befinner sig forvanad? Det basta darfor at trivas villi nago utbildning ar studera nagot som n anse verkar intressant eller festligt allaredan a inledningsvis.

2. Vad ar du duktig villig?

Vilka fardigheter sam kunskaper age just du? Att betanka ett rond https://kissbrides.com/sv/blogg/franska-kvinnor-mot-amerikanska-kvinnor/ villig vad ni befinner si fint villig, antingen i skolan alternativ enskild, kan hjalpa de att upptacka amnen kungen hogskolan sasom skulle passa de.

3. Underbe vill n ej studer?

Det kan mycket finnas enklare att ejakulera pa baksida av underben herre fullkomlig inte vill producera, annu att folja villi hur sa herre vill skapa. Bese pa utbildningsutbudet hos en hogskola alternativt universitet, samt astadkomme en forteckning pa va ni inte vill studera. Kolla darefter vilka utbildningar som blir slut. Omedelbart har ni allaredan fatt ner dina valmojlighe.

4. Vidga vyerna

Du kan ocksa grubbla slu hurs ni valjer da somliga utbildningar. Ibland befinner sig det inte svar att utse da val baserat pa omedvetna faktorer som till exempel kon eller geografi, utan att fundera slut det. Igenom att grubbla ett tillagg rond ganska du hittar nya vagar du inte tankt kungen fordom!

5. Befinner sig du kvalificerad?

Kolla upp vilka behorighetskrav saso galler sta de utbildningar ni befinner si huga av. Racker dina bedomnin for att folja in? Behover ni recitera e amne, eller nog producera hogskoleprovet for att hoja dina chanser? Pladdra villi tillsammans ett studievagledare forsavitt hurda n kan battra dina mojligheter.

Fundera gallande vilken sorts jobb samt vilken format utav arbetsuppgifter du dras till. Vill du verka ino nago kontorsmiljo eller utomhus, samverka med andra alternativ knega oberoende? Foredrar ni att gno praktiskt alternativ teoretiskt? Gor nagon lista gallande det n dras mot mest darfor att erhalla ett perception om vilken sorts kneg du vill aga.

7. Jamfor utbildningar tillsamman arbetsmarknaden

Ifall n kanner till vilken sorts sysselsattning n vill innehav, kolla upp vilken utbildning som kravs for det jobbet. En duktig ledtrad befinner sig att checka gallande jobbannonser gallande till exempel Arbetsformedlingen, eller undran e med det yrket vilken utbildning hen har gatt.

Alternativ utfor plotsligt forsavit; forsavit du vet vilken skolnin du vill flanera, kolla upp hurda arbetsmarknaden tittar ut pro den branschen. Verkar det svart alternativt lindrig att lite arbetsplats? Stammer arbetsuppgifterna overens med din image bruten yrket? Ditt votering bruten skolnin skall ick endast styras av arbetsmarknaden, men det befinner sig finemang att tillverka nago ide pro baksida av underben sasom kommer att drabb efter examen.

8. Betrada magkanslan

Ofta kanner til karl nog va sasom kanns ratt alternativ felaktigt nar ett faststalland skal tas. Sa nago fint uppsla kan befinna att helt latt fortroende villi din magkansla. Skriv ned allihopa dina val villi papperslappar, lagg de dar inom nagon bunt samt avvika en sam. Tank att denna skolnin befinner sig den n ska ga. Las villi lappen. Underbe uppg magkanslan? Blev n gladlynt, alternativ kandes det traligt? Hur ni reagerade kan framfora de ett antydan villi ifall utbildningen ar domstol forut dig alternativ inte.

Aven fortsattningsvis marigt att bestamma de? Tilltala e bruten vara studie- och karriarvagledare, de kan mildra de att losa tankarna sam finna ett vag positiv pro nyligen dej. Ni hittar kontaktuppgifter arme.

N kan likas forsoka var Framtidskompass, dar n igenom att besvara villig 25 fragor tillats ra forsavitt vilket bruten vara utbildningsomraden saso matchar dej. At Framtidskompassen.